-->

Kvarteto - Pravidla hry

Počet Hráčů: Minimálné 3 hráči
Druh Karet: Speciální (32 karet)
Doporučený věk: 4+  
Cíl hry: Nasbírat nejvyšší počet čtveřic



Kvarteto karetní hra

   Karetní hra Kvarteto vznikla v Holandsku pod názvem Kwartet. Jedná se o příjemnou společenskou hru pro minimálně 3 hráče, k jejímuž hraní je zapotřebí balíček 32 speciálních karet. Pokud tyto karty nemáte, ale máte chuť si hru zahrát, podívejte se na konec tohoto článku, kde vám poskytneme jednoduchý návod na vytvoření vlastního kvartetového balíčku karet.
   Karty v balíčku jsou rozděleny do skupin podle čísel 1 až 8. Každá číselná skupina obsahuje sadu karet A, B, C a D. Cílem je nasbírat za hru co nejvíce sad A až D od jednoho čísla tzv. Kvarteto.

Jak se hraje Quarteto - Pravidla hry
Kvarteto

Pravidla hry kvarteto

   Na žačátku hry se hráčům rozdají karty tak, aby každý měl pokud možno stejné množství karet. Při hře tří hráčů mají dva hráči karet 11 a jeden 10 apod. Hráč který začíná hru je ten který má méně karet. pokud mají všichni stejné množství karet, hru začíná hráč po levici od rozdávajícího.
   Každý může na začátku hry vyložit všechny kvarteta, které má v ruce.
   Hráč, který je na řadě, si může od libovolného hráče vyžádat kartu, která mu chybí do vyplnění kvarteta. Podmínkou je, že musí sám vlastnit minimálně jednu kartu z požadované sady. Hráč, který byl vyzván, pak musí kartu odevzat pokud jí má. Pokud ne tak jen oznámí, že kartu nemá.
   Hra takto pokračuje, dokud nejsou všechny karty vyloženy na stole.


Vítěz

   Vítězem se stává hráč s nejvyšším počtem vyložených kvartet.

Vlastní balíček karet kvarteto

   Pokud jste se ocitly někde, kde nemá přístup k balíčku Kavertetových karet, ale máte chuť si zahrát. První možnost je použití Německých karet (Prší karty). Pouze namísto značení 1 až8 a A až D. Budete sbírat čtveřice karet stejné hodnoty.
   Pokud nemáte žádné karty i pro vás je možnost.
Potřeby: 4 archy A4, Nůžky a Tužka
Návod: Každý arch 3krát přehněte na půlku a podél přehybů nastříhejte na osm karet. Nasledně všechny karty popište tak abyste měli 4 karty A, B, C , D od kařdého čísla 1 až 8. A můžete se pustit do hry

2 komentáře:

  1. Prosím, z jakého zdroje máte informaci, že hra Kvarteto vznikla v Holandsku pod názvem Kwartet?

    OdpovědětVymazat
  2. Jak se prosim postupuje kdyz jeden hrac slozi kvarteta a nema zadny karty v ruce ale ostatni jeste hraji. Kdo bude v tomto pripade prebirat hru a hrat dal?

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za zájem o naše stránky. V případě jakýchkoliv dotazů či připomínek, neváhejte napsat.